måndag 29 oktober 2012

Hirsbiffar

Koka ca 2 portioner hirs med lite grönsaksbuljong (står oftast på förpackningen hur man gör, brukar vara hälften så mkt hirs som vatten). Förväll ca 200 gram broccoli och lika mycket frysta sojabönor. Hacka upp två mozzarellabollar. Vänta till hirsen svalnat lite och blanda ihop allting. Knäck i ett ägg, salta, peppra. Gör biffar som du vänder i ströbröd och steker på medelhög värme. Vi åt detta med keso, sallad och rödbetor med kan tänka mig att det också är gott med t.ex. ajvar, tomatsås eller någon smaksatt crème fraîche.

Funkar utan ägg och mozzarella också för en helt vegansk variant. Dessa biffar kan varieras i oändligheten - tidigare varianter som jag gjort inkluderar:
- Avorioris (dvs, basen är en risotto), fetaost, soltorkade tomater
- Potatis, svarta bönor, paprika
- Kikärtor, vitlök, persilja

Go nuts.